Jedilnik

21. – 25. april 2025

Ponedeljek

VELIKONOČNI PONEDELJEK

Torek

Zajtrk

Ajdov kruh (GPŠ), skutni namaz z medom (M), mleko* (M)

Dopoldanska malica

Hruška

Kosilo

Porova juha, mesna lazanja (GPŠ, J, M), rdeča pesa

Popoldanska malica

Masleni keks (GPŠ, J, M), suho sadje (ŽV)

Sreda

Zajtrk 

Koruzni kruh (GPŠ), piščančja salama z vrtninami, kisla paprika, otroški čaj

Dopoldanska malica

Zelenjavni krožnik

Kosilo

Krompirjev golaž (GPŠ), polbeli kruh (GPŠ), domač marmorni kolač (GPŠ, J, M)

Popoldanska malica

Sadni smoothie** (M)

Četrtek

Zajtrk

Mlečni riž s čokoladnim posipom* (M)

Dopoldanska malica

Banana

Kosilo

Špargljeva juha, piščančje nabodalo, dušen riž z grahom in korenjem, zelena solata* s fižolom

Popoldanska malica

Hrustljavi kruhek (GPŠ), kivi

Petek

Zajtrk

Ovseni kruh** (GO, GPŠ), tunin namaz (RI, M), češnjev paradižnik, planinski čaj z limono

Dopoldanska malica

Jabolko*

Kosilo

Zelenjavna enolončnica, skutni svaljki z jabolčno čežano (GPŠ, J, M)

Popoldanska malica

Sadni krožnik

DOBER TEK!

* jed pripravljena z lokalnim živilom

** jed pripravljena z ekološko pridelanim živilom 

 

Obroki lahko vsebujejo snovi ali proizvode, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost (Uredba EU št.1169/2011 o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom, Uradni list. RS št. 6/2014).

Jedi, ki vsebujejo alergene, so označene z legendo:

žita, ki vsebujejo gluten (pšenica – GPŠ, pira – GPI, rž – GR, ječmen – GJ, oves – GO), raki (RA), ribe (RI), jajca (J), mleko (M), soja (S), arašidi (A), lupinasto sadje (oreščki) (O), listna zelena (LZ), gorčično seme (GO), sezamovo seme (SE), žveplov dioksid in sulfidi v konc >10 mg/kg (ŽV), volčji bob (VB), mehkužci (MK).

Obroki lahko vsebujejo vse alergene v sledovih.

Pridržujemo si pravico, da ob nepredvidljivih dogodkih spremenimo jedilnik brez predhodnega obvestila. Hvala za razumevanje.

Orodna vrstica za dostopnost